Elleboog en Onderarmklachten.

Er zijn veel verschillende oorzaken van elleboog-, pols- en handklachten, afhankelijk van de specifieke klacht. Sommige veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • Tenniselleboog: dit is een ontsteking van de pezen die verbinding maken tussen de spieren van de onderarm en de elleboog. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de elleboog.
  • Golferselleboog: dit is een ontsteking van de pezen aan de binnenkant van de elleboog. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de elleboog.
  • Fracturen: een breuk in een bot kan ontstaan na een val of impact, zoals een stressfractuur in pols of hand.
  • Artritis: ontstekingen in de gewrichten, waardoor pijn, stijfheid, zwelling en beperking van de mobiliteit kunnen ontstaan.
  • Carpaal tunnelsyndroom: dit is een aandoening waarbij een zenuw in de pols wordt bekneld, wat kan leiden tot pijn, tintelingen en zwakte in de hand.
  • Tendinitis: dit is een ontsteking van een pees, zoals de pees in de pols of hand. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid.

De behandeling van elleboog-, pols- en handklachten hangt af van de oorzaak van de klacht. In sommige gevallen kan rust, ijs en pijnstillers voldoende zijn om de symptomen te verminderen, terwijl andere klachten fysiotherapie, orthopedische hulpmiddelen of chirurgie vereisen. Het is aan te raden om een arts te raadplegen als u klachten heeft zodat de juiste diagnose gesteld kan worden en de juiste behandeling kan worden gegeven.

Behandeling bij VitiFysio

Ondervindt u hinder van of twijfelt u of heeft u vragen over uw klacht(en) en wilt u dat er nader onderzoek wordt gedaan, neem dan contact op via onderstaande “JA IK WIL EEN AFSPRAAK” knop. De fysiotherapeut zal dan samen met u, tijdens uw eerste consult, indien nodig een behandelplan maken. Dit behandelplan kan bestaan uit:

Blijf niet met uw klachten rondlopen want het kan zomaar zijn dat uw klachten verergeren of dat u er langer over gaat doen om te herstellen. Neem uw klachten serieus en raadpleeg uw fysiotherapeut of huisarts.

Met vriendelijk groet,
Fysiotherapie VitiFysio Venlo
Vitisha Thakoersingh Fysiotherapeut

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK!